download-arrow up-arrow right-arrow left-arrow

Chłodnik z pieczonych buraków z jajkiem


Składniki:
  • Pieczone buraki
  • Kefir
  • Jaja
  • Rzodkiewka 2-3 sztuki
  • Ogórek gruntowy
  • Koper
  • Sól, Pieprz
Przygotuj:
  • Talerz głęboki i miskę
  • Tarkę
  • Nóż
Sposób przyrządzenia:

Buraki umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec 60 minut w temperaturze 200 stopni, grzałki góra dół. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.

Buraki obrać ze skórki i zerzeć na tarce. Umyć i obrać ogórka i rzodkiewki - zetrzeć na tarce. Do miski wlać kefir, dodać starte buraki, ogórka i rzodkiewkę. Koperek pokroić i wsypać do miski. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym jajkiem.

Sposób podania:

Chłodnik można podawać z ugotowanym jajkiem lub młodymi ziemniakami.

Konsultacje

Dobre jedzenie
to podstawa dobrego życia

Kto z nas nie chciałby cieszyć się wspaniałym zdrowiem i tryskać energią?

Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób aby cudownie wyglądać i czuć się fantastycznie przez całe życie. To również droga do uniknięcia groźnych chorób. No i ta przyjemność smaków, zapachów.

Skontaktuj się lub napisz
Kontakt

Jeśli masz pytania lub jesteś zainteresowany skontaktuj się!

Skontaktuj się ze mną
zadzwoń lub napisz.

Kontakt

Zapoznaj się z cennikim
moich usług.

Cennik