Lody malinowe
Składniki:
-
mleko kokosowe BIO 200 ml lub śmietanka kokosowa BIO
-
cukier puder 2 łyżki
-
migdały w płatkach
-
maliny mrożone 500g
-
migdały w płatkach
Przygotuj:
-
miseczkę, nóż, łyżkę, blender, pojemnik do zamrażania
Sposób przyrządzenia:
Migdały wsypać na patelnię i prażyć przez kilka minut na wolnym ogniu cały czas mieszając. Pozostawić do ostygnięcia.
Do blendera wlać śmietankę kokosową, wsypać zamrożone maliny, dodać cukier puder. Całość zmiksować na gładką masę.
Sposób podania:
Można posypać po wierzchu prażonymi migdałami, płatkami owsianymi, rodzynkami lub dowolnymi pestkami, nasionami np. dyni, słonecznika. Dowolnie można przyozdabiać mrożonymi malinami.