Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Składniki:
- Jajka
- Łosoś wędzony
- Majonez
- Szczypiorek
- Sól, Pieprz
- Rukola
Przygotuj:
- Talerz, miseczkę
- Nóż, łyżeczkę
Sposób przyrządzenia:
Jajka ugotować na twardo. Następnie jajka ostudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na połówki i delikatnie, za pomocą łyżeczki, wyjmować z jajek żółtka do przygotowanej miseczki. Pokroić łososia wędzonego w kosteczkę. Szczypiorek umyć i pokroić. Do miseczki z żółtkami dodać pokrojonego łososia, pokrojony szczypiorek, łyżeczkę majonezu, odrobinę soli i pieprzu. Wszystko wymieszać. Nadziewać połówki jajek przygotowanym farszem.
Rukolę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na talerzu rozłożyć cztery duże garści rukoli. Następnie po kolei ułożyć jajka.
Sposób podania:
Podawać z dowolnym pieczywem pełnoziarnistym.