download-arrow up-arrow right-arrow left-arrow

Sałata z pieczonych buraków z kozim serem i orzechami


Składniki:
  • Sałata rukola
  • Pieczone buraki
  • Ser kozi
  • Orzechy włoskie
  • Sól, Pieprz
  • Cytryna - sok ( może być również Ocet jabłkowy bio)
  • Oliwa z oliwek,
  • Miód naturalny
  • Musztarda

 

Przygotuj:
  • Talerz
  • Mały słoik z zakrętką
  • Nóż
Sposób przyrządzenia:

Buraki umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec 60 minut w temperaturze 200 stopni, grzałki góra dół. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

Rukolę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Ser kozi – odciąć plaster i pokroić na małe kawałki. Do słoika wlać świeżo wyciśnięty sok z połówki cytryny, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczkę miodu, łyżeczkę musztardy,sól i pieprz. Słoik zamknąć i energicznie potrząsnąć.

Na talerzu rozłożyć kilka garści rukoli. Następnie ułożyć plastry pokrojonego buraka, ser kozi, orzechy włoskie. Polać dressingiem ze słoika.

Sposób podania:

Sałatkę podawać z dowolnym pieczywem: pełnoziarnistym pszennym, żytnim, graham.

Konsultacje

Dobre jedzenie
to podstawa dobrego życia

Kto z nas nie chciałby cieszyć się wspaniałym zdrowiem i tryskać energią?

Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób aby cudownie wyglądać i czuć się fantastycznie przez całe życie. To również droga do uniknięcia groźnych chorób. No i ta przyjemność smaków, zapachów.

Skontaktuj się lub napisz
Kontakt

Jeśli masz pytania lub jesteś zainteresowany skontaktuj się!

Skontaktuj się ze mną
zadzwoń lub napisz.

Kontakt

Zapoznaj się z cennikim
moich usług.

Cennik